Pepers eten

Wereldberoemde vlogger start challenge voor overleden ALS-patiënt uit Utrecht

07 november 2017 08:10 Aangepast: 08 november 2017 14:27
Voor de overleden Garmt van Soest is de 'hot pepper challenge gestart'

De wereldberoemde vlogger Andrew Rea, bekend van de populaire YouTube-kookserie 'Binging with Babish,' is een challenge gestart voor de onlangs overleden Garmt van Soest uit Utrecht. Doel van de challenge is zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS.

Garmt van Soest stapte op 23 oktober uit het leven. De succesvolle ondernemer werd bekend vanwege het ALS-investeringsfonds dat hij oprichtte en zijn blogs die hij bijhield over zijn dodelijke ziekte. Die werden onlangs gebundeld in een boek: in ALSdantoch.

YouTube-ster

Van Soest was groot fan van de wereldberoemde YouTube-ster Andrew Rea, bekend van zijn serie 'Binging with Babish.' Daarin kookt de vlogger recepten na uit beroemde films. Van Soest gaf hem een paar keer tips voor vlogs. De waardering was wederzijds: ook de Amerikaanse blogger was onder de indruk van de blogs van Van Soest.

De Utrechter stuurde de vlogger uit New York vlak voor zijn dood nog een bericht.

Om iets terug te doen voor de overleden Garmt heeft het YouTube-femoneen een challenge in het leven geroepen: 'The Hot Pepper Challenge'. Doel is om een hete peper te eten en drie vrienden te vinden die deze uitdaging ook willen aangaan. Daarna kan er geld gestort worden.  De regel: 'Hoe heter de peper, hoe minder geld de deelnemer hoeft te storten.'

Miljoenen opgehaald

De challenge moet een vervolg worden op de 'ice bucket challenge' waarmee wereldwijd miljoenen euro's werden opgehaald voor de ziekte ALS. 

Onder zijn YouTube-video roept de Amerikaanse vlogger iedereen op om mee te doen aan de challenge "Garmt inspireerde velen, inclusief mijzelf. Ik hoop dat ik op deze manier een bijdrage kan geven aan het verspreiden van zijn boodschap, kracht en hoop."

Hier de oproep van Andrew Rea:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore