Nederland

RTL 'geschrokken' van melding misbruik Jelle Brandt Corstius

26 oktober 2017 14:06 Aangepast: 08 november 2017 14:27
Jelle Brandt Corstius Beeld © ANP

RTL zegt te zijn 'geschrokken' van het verhaal over misbruik van Jelle Brandt Corstius. De tv-maker liet deze week weten seksueel te zijn misbruikt in de tijd waarin hij werkte voor de talkshow Barend & Van Dorp.

Brandt Corstius werkte tussen 2002 en 2005 voor het programma. Het werd uitgezonden door RTL en geproduceerd door Holland Media House, dat inmiddels is opgegaan in Blue Circle.

'Dader meldt zich niet'

De bedrijven zijn 'geschrokken dat hem dit is overkomen toen hij werkzaam was bij één van onze programma's'. Ze zeggen 'groot respect' te hebben voor Brandt Corstius omdat hij met het verhaal naar buiten is getreden. Ze willen met hem gaan praten om meer duidelijkheid over het voorval te krijgen. Een woordvoerder van RTL laat weten dat de mogelijke dader zich tot nu toe niet heeft gemeld.

Brandt Corstius deed zijn verhaal dinsdag in dagblad Trouw. Hij liet gisteravond in het tv-programma De Wereld Draait Door weten dat hij een concept van zijn artikel, waarin de dader herkenbaar was, had aangepast nadat die hem via een advocatenkantoor een brief had gestuurd. Daarin werd gedreigd Brandt Corstius wegens smaad en laster voor de rechter te slepen.

'Grote familie'

Brandt Corstius zei gisteren dat de redactie van Barend & Van Dorp voor hem 'een grote familie' was geweest en dat hij deze week veel steunbetuigingen van oud-collega's heeft gekregen. Presentator Frits Barend liet eerder deze week weten te zijn geschokt door wat Brandt Corstius is overkomen. "Ik ben er behoorlijk kapot van", zei hij.

RTL en Blue Circle stellen in hun verklaring 'geen enkele vorm van ongewenst gedrag' te tolereren. "Mocht hier wanneer dan ook sprake van zijn, dan hopen wij van harte dat mensen zich melden zodat we daar adequaat tegen kunnen optreden."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`