Opmerkelijk

Frans Bauer lyrisch over eerbetoon Mick Jagger: 'Een hoogtepunt uit mijn carrière'

17 oktober 2017 10:04 Aangepast: 08 november 2017 14:27
Mick Jagger en Frans Bauer Beeld © ANP

Frans Bauer kon er gewoon niet van slapen. Rolling Stones-legende Mick Jagger heeft stukken uit zijn hit 'Heb je even voor mij?' gezongen. De Britse zanger plaatste er gisteren een filmpje van op Instagram, waar hij meer dan 1,2 miljoen volgers heeft.

De rockster trad zondag op in de Gelredome in Arnhem en bedankte zijn publiek na afloop met een vrolijk Instagram-filmpje. Al zwaaiend zingt Jagger het bekende stukje van 'Heb je even voor mij' mee terwijl de muziek van Bauer op de achtergrond speelt. 

Niet van kunnen slapen

Toen de 43-jarige zanger uit Fijnaart het filmpje zag, moest hij even twee keer met zijn ogen knipperen. "Ik heb er gewoon niet van kunnen slapen, niet te geloven", zegt Bauer tegen RTL Nieuws. "Ik dacht eerst dat het een grapje was, maar toen zag ik dat het echt zijn officiële Instagram-account is." 

Zelf was hij niet bij het concert in Arnhem, maar achteraf hoorde hij dat de Stones-zanger niet alleen tijdens het filmpje zijn Hollandse hit zong. "Hij was er tijdens de show al de hele tijd mee bezig en oefende zelfs al op de gang", vertelt Bauer. "Als er nou dingen zijn die je nooit zou verwachten dan is dit er wel een van. Iedereen kent wel een nummer van deze man." 

'Ik ben maar gewoon Frans uit Fijnaart' 

De twee zangers hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar Bauer beseft maar al te goed met wat voor wereldster hij hier te maken heeft. "Je praat hier wel over geschiedenismateriaal, hij heeft hele generaties vermaakt. En dan zingt hij gewoon even zomaar mijn lied." 

"Ik denk niet dat er een grotere eer is dan dit", gaat hij verder. "Ik ben maar een levensliedzanger, gewoon Frans uit Fijnaart. Dit is echt gigantisch en een van de leukste dingen uit mijn carrière." Zijn nieuwe fan is voor Bauer reden genoeg om zelf ook met wat hitjes van de rockster mee te zingen. "Ik ga vandaag lekker alle cd'tjes van Mick Jagger luisteren in de auto, dat snap je."  

 

Goodbye for now Holland! ----

Een bericht gedeeld door Mick Jagger (@mickjagger) op

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`