Nederland

Winnares Het Geluid bij Qmusic: 'Het was een gokje'

11 oktober 2017 11:54 Aangepast: 08 november 2017 14:27
Het moment dat dj Mattie erachter komt dat luisteraar Kim het juiste antwoord raadt.

63.700 euro winnen door gewoon te luisteren. Het overkwam vanochtend Kim Stolk uit Pijnacker. In de ochtendshow van Mattie, Fien en Igmar raadde zij Het Geluid en won zo een recordbedrag.

Het geluid wat radiozender Qmusic al wekenlang liet horen: het verschuiven van het schuifje op de achterkant van een fotolijstje.

Hoe vaak ze het geprobeerd had om het geluid zo na te bootsen? "Nou eigenlijk niet", zei Kim. "Het was een gokje."

Hoogste bedrag

Het is het hoogste bedrag ooit gewonnen met het radiospel. Het vorige bedrag was 63.500 euro, in 2011. Toen was het antwoord het vastklikken van een iPhone in een hoesje.

"Nee joh", was de eerste reactie van Kim toen ze hoorde dat de omschrijving klopte. Ze werd er stil van. Ook presentator Mattie wist even niet meer waar die het moest zoeken. "Ik ben een beetje ontdaan", zei hij. "Ik sta te trillen op mijn benen, Kim"

"Ik ook!", bracht Kim uit. Ze zei dat ze het nog niet helemaal kon beseffen.

Kim laat aan het AD weten dat ze er eerst van overtuigd was dat het kraken van een cracker hét geluid moest zijn. Via de site kwam ze erachter dat dat antwoord al een keer was gegeven. Op het laatste moment bedacht ze een nieuw geluid: "In het raamkozijn zag ik een fotolijstje staan en ik dacht aan de hint dat het geluid 'breekbaar' is'', aldus Kim in de krant. 

Bekijk en luister en luister het fragment:

"Ik denk een leuke vakantie", had Kim gezegd over wat ze met het geld zou willen doen. Dat wordt een mooie, lange vakantie.

`