Nederland

Sinterklaasjournaal houdt uiterlijk pieten geheim

24 oktober 2016 12:56 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Beeld © ANP

Het Sinterklaasjournaal verklapt nog niets over het uiterlijk van de pieten in de komende afleveringen over de intocht van de Sint. "Dat kan iedereen in de eerste aflevering zien", zegt een woordvoerster van de NTR.

Het Sinterklaasjournaal doet vanaf 9 november tot en met 4 december dagelijks verslag van de komende intocht van de goedheiligman. Dit jaar vertrok een aantal oudgedienden bij het programma, omdat ze zich niet meer konden vinden in de manier waarop het programma omgaat met Zwarte Piet. Zo stapten Erik van Muiswinkel, Jochem Myjer en Dolores Leeuwin op.

Verandering vanzelfsprekend

NTR-directeuren Paul Römer en Carel Kuyl lieten eerder dit jaar al wel weten de verandering van Zwarte Piet 'onomkeerbaar en vanzelfsprekend' te vinden. Volgens hen is de omroep daar tien jaar geleden al mee begonnen.

RTL stopt met Zwarte Piet en gaat over op Schoorsteen Piet. Op alle kanalen van de zender gaat Zwarte Piet in de ban. Mogelijk zijn er nog wel commercials met een zwarte piet. RTL zegt te snappen dat het nu kort dag is voor adverteerders om nog aanpassingen te doen. Maar volgend jaar worden geen commercials met een zwarte piet meer geaccepteerd.

Meer op rtlnieuws.nl:
RTL stopt met Zwarte Piet, voortaan alleen pieten met roetvegen

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore