Nederland

Man uit Kudelstaart meldt zich voor bedreigen Sylvana Simons

22 november 2016 20:34 Aangepast: 08 november 2017 13:46
De bedreiger van Sylvana Simons is opgepakt nadat hij zichzelf meldde bij het politiebureau

Een 37-jarige man uit Kudelstaart (Noord-Holland) is aangehouden voor het bedreigen van Sylvana Simons. De man meldde zich vandaag uit eigen beweging bij een politiebureau.

Hij wordt verhoord over het filmpje waarin oud-presentatrice en kandidaat-Tweede-Kamerlid voor DENK Simons met de dood werd bedreigd.

ZIE OOK: Waarom is Sylvana steeds mikpunt van racisme? 'Ze werkt als rode lap op een stier'

In het filmpje, dat op sociale media circuleert, zijn gemonteerde foto's te zien van Simons. Haar hoofd is onder meer geplakt in een oude foto van de Ku Klux Klan waarin ze zogenaamd is opgehangen.

DENK is blij dat de man zich heeft aangegeven. Partijleider Kuzu: "Nu is het aan de autoriteiten om hem te vervolgen en berechten. Zijn motief ontbreekt nog, maar dit geeft nog maar eens aan dat er nog veel te doen is aan aanpak van discriminatie. De walgelijke reacties gaan door, dit moet stoppen."

Beveiliging

Eerder vandaag werd bekend dat Simons beveiliging krijgt. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de politieke beweging DENK en vertegenwoordigers van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Er worden 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' getroffen om haar te beschermen.

ZIE OOK: Sylvana Simons krijgt beveiliging om 'concrete bedreigingen'

Vicepremier Lodewijk Asscher sprak gisteren zijn afschuw over het filmpje uit. Hij noemde het 'weerzinwekkend en onacceptabel.' 

Simons wil niet ingaan op de bedreigingen. Ze gaat wel aangifte doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore