EditieNL

Deze artiesten had Pinkpop kunnen boeken voor het bedrag voor Bieber

15 februari 2017 14:33 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Beeld © Getty

Justin Bieber komt naar Nederland. De zanger komt optreden op Pinkpop. Daar heeft het festival ongeveer een miljoen voor moeten neerleggen. Is Bieber dat geld wel waard? Het is een flink bedrag, waar ze ook een heleboel andere artiesten voor hadden kunnen boeken.

Met de bekendmaking van Justin Bieber in de line-up van het bekende festival, maken ze duidelijk dat ze ook een andere doelgroep aan willen spreken. Van de prijs die de organisatie alleen voor Justin Bieber heeft betaald, hadden ze namelijk The Script samen met One Republic, Paramore, Passenger, Snow Patrol en Green Day kunnen betalen. Dus al deze artiesten voor ongeveer hetzelfde bedrag als de Canadese popzanger.

Tekst gaat verder onder de video

Meer dan een miljoen

Voor het bedrag voor Bieber had Pinkpop ook Christina Aguilera, Demi Lovato, David Guetta, James Blunt, John Legend én Jason Mraz op het podium kunnen zetten. Of Avicii, Ed Sheeran, Bruno Mars en John Mayer samen. En wat dacht je van Shakira, Usher, Nora Jones, Calvin Harris en Drake. 

Tekst gaat verder onder de video

Of hij nou wel of niet op Pinkpop hoort, Justin hoort in ieder geval wel thuis is het rijtje van de duurste artiesten van de wereld. Naast Madonna, Taylor Swift, Beyoncé, Justin Timberlake, Bon Jovi en Bruce Springsteen, moet je ook voor Justin Bieber meer dan een miljoen euro betalen. Terwijl je voor sterren als Ed Sheeran, Selena Gomez, Pharrel Williams en Ellie Goulding 'slechts' 125.000 euro betaald. 

Tekst gaat verder onder de video

Hoe duur is jouw favoriet?

Als R&B je favoriete genre is, heb je geluk. Deze artiesten zijn bijna allemaal aan de goedkope kant. Voor zover je het goedkoop kan noemen. Voor ongeveer 75.000 tot 100.000 euro per act willen Ne-Yo, T-Pain, Snoop Dog, Trey Songz en Akon wel een liedje voor je komen zingen. Als je ze allemaal tegelijk boekt, zijn ze nog steeds goedkoper dan Bieber in z'n eentje.

Ben je benieuwd hoe duur jouw favoriete artiest is? Kijk dan hier!

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore