Nederland

Moeder ontvoerde Insiya start petitie: 'Mis haar kleine handjes'

28 februari 2017 11:32 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Beeld © Nadia Rashid

De moeder van de 2-jarige Insiya, die eind september met geweld werd ontvoerd, is een petitie gestart om haar dochter terug te krijgen uit India. 'Ik weet niet hoe het met haar is, ik heb haar al die tijd niet gezien. We gaan door een hel."

Het meisje werd ontvoerd in Amsterdam. Haar uit India afkomstige vader, Shehzad Hemani, is waarschijnlijk de opdrachtgever van de ontvoering. Hij nam Insiya mee naar India. Insiya heeft alleen een Nederlands paspoort. Dat ligt nog in Amsterdam, bij haar moeder Nadia Rashid.  

'Mis haar kleine handjes'

"Het is verschrikkelijk. Een ware hel", zegt moeder Nadia Rashid. "Ze is er niet en dat merk je elke dag. Je bladert door haar foto's, bekijkt haar filmpjes. Je mist haar kleine handjes, dat ze 's ochtends naar je toe komt. En toch hoop je dat je op een gegeven moment je kind mag zien, mag horen. Maar dat is nog niet zo." 

Met de petitie hoopt Nadia de overheden van Nederland en India ertoe te bewegen samen te werken en Insiya thuis te brengen. De petitie is inmiddels meer dan 13.000 keer getekend. 

'Ik zal niet stoppen'

"Het is zo lang geleden ik haar heb gezien. Een kind dat zo abrupt van haar moeder is weggehaald, moet wel vragen: waar is mama? Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werk ik om Insiya thuis te krijgen. Ik doe alles wat ik kan en zal niet stoppen tot ik haar weer in mijn armen kan houden."

De ouders van Insiya liggen in scheiding en hadden al enige tijd een conflict over het ouderlijk gezag. Haar moeder had van de Nederlandse rechter de zorg over haar dochter gekregen, de vader mocht Insiya alleen onder toezicht bezoeken.

Thumbnail

Nadia Rashid, de moeder van Insiya (Foto: RTL Late Night)

Het Openbaar Ministerie (OM) liet begin dit jaar weten acht verdachten op het oog te hebben. Onder hen is ook de vader van het meisje. Inmiddels zijn zes verdachten opgepakt. Gisteren werd de neef van Insiya's vader aangehouden op het vliegveld in Teheren. 

`