Nederland

Amalia gaat naar Sorghvliet-gymnasium

20 maart 2015 17:01 Aangepast: 08 november 2017 14:03
Beeld © ANP

Prinses Amalia gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Dat hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekendgemaakt via de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het gymnasium is de school waar ook prinses Laurentien vroeger heenging. Het gonsde in Den Haag al van de geruchten waar de nu 11-jarige Amalia volgend jaar naar de middelbare school gaat. Eerder kwam ze al een kijkje nemen in de brugklas van het Maerlant-Lyceum maar daarop is de dus de keuze niet gevallen.

ZIE OOK: Achtervolgen camera's Amalia op de middelbare school?

De koning en koningin hadden de schoolkeuze tot nu toe geheimgehouden om te voorkomen dat er een toeloop zou komen op de school louter omdat Amalia daar na de zomervakantie naartoe gaat. 

'Blij met keuze'
"We zijn haar dankbaar dat haar keuze na het sluiten van de inschrijving is gebeurd. Daardoor heeft haar keuze de keuze van andere achtstegroepers niet beïnvloed", reageerde rector Hans Rookmaker van Sorghvliet vrijdag. "We zijn vereerd met de schoolkeuze van prinses Amalia en heten haar met vreugde van harte welkom op onze school", aldus Rookmaker.

Christelijk Gymnasium Sorghvliet is gevestigd aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Er zitten ruim zevenhonderd leerlingen op de school. Prinses Amalia is niet de eerste bekende Nederlander die er als leerling stond ingeschreven. Naast prinses Laurentien stonden onder anderen ook minister Lodewijk Asscher en burgemeester Jozias van Aartsen gingen haar voor.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore