Rechtszaak 'Staatslieden'-liquidaties

Duo krijgt levenslang voor dubbele liquidatie Amsterdam

01 mei 2015 10:09 Aangepast: 08 november 2017 14:03
Adil A. (derde van rechts) in de rechtbank Beeld © ANP

Anouar B. en Adil A. moeten levenslang de cel in voor een dubbele moord in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, eind 2012. De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Eind 2012 werden in de Staatsliedenbuurt Yousseff Lkhorf (28) en Saïd El Yazidi (21) doodgeschoten. Twee motoragenten werden onder vuur genomen met kalasjnikovs. Het belangrijkste doelwit was waarschijnlijk crimineel Benaouf A., maar die wist te ontsnappen door tussen woonboten te springen. 

De rechter acht beide verdachten schuldig aan het medeplegen van moord en de poging tot moord op Benaouf A. Ook bewezen is het schieten op twee agenten. Dat vindt de rechtbank een poging tot doodslag.

ZIE OOK: Agent Staatsliedenbuurt: 'Het leken wel 500 schoten'

Zowel Anouar B. als Adil A. ontkennen ook maar iets met de moordpartij te maken te hebben. Een andere verdachte, Hamza B., werd in december door rechtbank in Tanger tot 20 jaar veroordeeld

Het Openbaar Ministerie eiste eind maart twee keer levenslang. "De enige passende straf voor deze twee verdachten is een levenslange gevangenisstraf. Alleen die straf doet in dit geval recht aan de ernst van de feiten en het leed dat aan alle betrokkenen is aan gedaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore