Nederland

Spotify en Tiësto komen met hardloop-track

20 mei 2015 18:10 Aangepast: 08 november 2017 14:03

De populaire muziekstreamdienst Spotify komt met een nieuwe service voor hardlopers. Daarmee speelt de app van Spotify nummers af die passen in het loopritme van de luisteraar.

Dat heeft Spotify bekendgemaakt op een presentatie in New York, waar het techzine the Verge over schrijft. Ook is er voor de telefoonapp van Spotify speciale fitnessmuziek gemaakt waarvan het tempo zich aanpast aan het loopritme. Als een luisteraar versnelt, gaat het aantal beats per minuut ook omhoog. Een van die nummers, Burn, is gemaakt door de Nederlandse DJ Tiësto.

Video
Op de presentatie heeft Spotify-topman Daniel Ek ook bekendgemaakt dat het bedrijf video's gaat aanbieden. Door video aan zijn aanbod toe te voegen, hoopt Spotify meer reclameopbrengsten binnen te halen en de concurrentie van reuzen als Apple en Google beter het hoofd te kunnen bieden. Bedrijven betalen meer voor advertenties rondom filmpjes dan bij liedjes, foto's of tekst.

ZIE OOK: Jacht Tiësto ramt kade David Guetta

Spotify heeft wereldwijd zo'n 60 miljoen abonnees. Het overgrote deel maakt gebruik van de gratis dienst waarbij advertenties het geld moeten binnenbrengen. De meeste omzet komt evenwel van de 15 miljoen klanten die circa een tientje per maand betalen voor de dienstverlening.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore