Nederland

Documentaire over Fernando Ricksen maakt veel los: 'Indrukwekkend en intens'

25 april 2017 00:32 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Beeld © RTL 7

De documentaire over de ernstig zieke oud-voetballer Fernando Ricksen maakt veel los op sociale media. Ricksen, bij wie in 2013 de diagnose ALS werd gesteld, werd acht maanden lang gevolgd en gefilmd. "Diep respect voor Fernando Ricksen! Kippenvel gewoon."

Gisteravond was de documentaire te zien bij RTL 7. De oud-voetballer had geen moment getwijfeld toen hij werd benaderd om eraan mee te werken, vertelde hij vorige week. Ook al ging het deze keer niet over zijn mooie momenten als voetballer.

De documentaire brengt de slopende spierziekte ALS weer onder de aandacht. Zo is onder meer te zien hoe hij wordt aangekleed, gewassen en gevoed. Ook is te zien dat hij zich niet meer verstaanbaar kan maken, omdat zijn spraak is aangetast.

Kijk de documentaire hier terug:

Op sociale media maakt de uitzending veel los. Twitteraars zijn onder de indruk van de strijd van de voetballer. Voor veel mensen is het een herinnering aan de vergankelijkheid van het leven.

'Kloteziekte'

De documentaire laat zien hoe vreselijk de ziekte ALS is voor patiënten. Dat is ook precies wat Ricksen wilde bereiken. "Ik heb groots en meeslepend geleefd, deze documentaire is klein en kwetsbaar", zei hij vorige week. "Maar de aandacht voor ALS door deze documentaire mag van mij weer groots en meeslepend worden."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore