Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
25 oktober 2017

Zwemmen in ballenbakboot met 36.000 ballen tijdens Museumnacht

Zwemmen in de ballenbak, wie deed het niet als kind? Bezoekers van de museumnacht in Amsterdam kunnen volgend weekend spelen in een drijvende ballenbak, en daar blijkt veel vraag naar.

Op de nacht van 4 op 5 november zijn de meeste musea in Amsterdam de hele nacht open. Voor wie geen zin heeft om langs de schilderijen te slenteren heeft rondvaartmaatschappij Canal Tours Amsterdam een speciale ballenbakboot gemaakt.

36.000 ballen

"Normaal gesproken kunnen er 60 man in een boot met stoelen, maar voor deze gelegenheid halen we alle stoelen eruit", vertelt Christiane Brands van Canal Tours. "We vullen de hele boot met 36.000 ballen en dan mag je erin springen."

Om het half uur vertrekt de ballenbakboot weer voor een rondje op de grachten, met aan boord 25 feestgangers per keer. Die mogen, mits ze hun schoenen en jassen uit doen, lekker zwemmen tussen de gekleurde ballen en luisteren naar oude hits. "Je kunt zelfs prijzen opduiken, we maken er echt een feestje van", zegt Christiane.

Het wordt druk

De boot maakt tochtjes tussen 19:30 en 23:30, wat betekent dat er maximaal 200 ballenbakliefhebbers mee kunnen. Op Facebook heeft het evenement al ruim 3700 geïnteresseerden, dus het wordt druk op de steiger achter het Rijksmuseum. Christiane: "Het is vol = vol, we verwachten een enorme rij. Daar hadden we stiekem op gehoopt."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws