Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
21 april 2017

Zien op zondag: vijf films en series over cyberpesten

Iedere week zetten wij een lijstje met series, films, en de leukste terugkijkmomenten voor je op een rij. Afgelopen week was het de landelijke 'Dag tegen Pesten'. Daarom zetten we deze week vijf series en films op een rij, die allemaal in het teken van cyberpesten en de gevolgen hiervan staan.

1. Unfriended

De film Unfriended kijk je op Netflix. De film gaat over zes vrienden die op een avond met z'n allen aan het Skypen zijn. Als één van de vrienden opeens een privébericht ontvangt van een klasgenote die precies een jaar geleden zelfmoord heeft gepleegd, schrikken ze allemaal. In eerste instantie denkt de vriendengroep dat het een grap is, maar wanneer het meisje de diepste geheimen van de vrienden begint te onthullen, realiseren ze zich dat ze te maken hebben met iets bovennatuurlijks.

2. Cyberbully

Cyberbully kijk je op Netflix. De film gaat over een meisje dat voor haar zeventiende verjaardag een laptop cadeau krijgt. Het duurt niet lang voordat haar social media account wordt gehackt en ze opeens online wordt gepest. Het gaat van kwaad tot erger.

3. Audrie & Daisy

Audrie & Daisy is een documentaire die je op Netflix kijkt. De documentaire gaat over twee meisjes uit twee verschillende dorpen, die op twee verschillende momenten worden aangerand. Geweld en pesterijen zetten de twee meisjes aan tot zelfmoordpogingen. De documentaire geeft inzicht in de problemen waarmee tieners in Amerika te maken hebben wanneer internetpesten totaal uit de hand loopt. 

4. Vind die domme trut en gooi haar in de rivier

In 2010 verscheen er een filmpje op heet internet waarin een Bosnisch meisje puppy's in een rivier gooit. Het filmpje werd wereldwijd gedeeld en mensen reageerden woedend. De Nederlandse Ben Brand maakte er een film van. In de film 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier', helpen Remco en Lizzy hun vader met zijn illegale puppyhandel. Zieke puppy's kunnen ze niet gebruiken, dus die gooien ze in een rivier. Remco droomt van internetpopulariteit, dus maakt hij een filmpje van zijn zus die een puppy in het water gooit en zet dat op YouTube. Binnen de kortste keren heeft hij duizenden views, maar als de hele wereld woedend op zoek gaat naar zijn zusje, realiseert hij zich dat er een flink prijskaartje aan zijn roem hangt.

Je kijkt de film op NPO gemist. 

5. 13 Reasons Why

​De serie 13 Reasons Why kijk je op Netflix. In de serie pleegt hoofdpersoon Hannah zelfmoord omdat ze gepest wordt. Na haar dood vindt een van haar vrienden, Clay, een doos met cassettebandjes. Deze bandjes zetten de levens van Hannah's familie en vrienden flink op de kop.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer zien op zondag:

Topnieuws