Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
30 maart 2015

Yo! We krijgen een baby

Wesley Sneijder stopte zaterdag na het doelpunt van Oranje een bal onder zijn shirt en een duim in zijn mond om wereldkundig te maken dat hij en Yolanthe een kindje verwachten. Het groots aankondigen van je zwangerschap, zoals 'Wes' en 'Yo' deden, is hot.

"We houden dit soort zaken niet langer privé", vertelt Phaedra Werkhoven, hoofdredacteur van tijdschrift J/M Ouders. Je kunt natuurlijk een berichtje op Facebook zetten om iedereen op de hoogte te brengen van de gezinsuitbreiding, maar veel mensen pakken het tegenwoordig nog veel grondiger aan.

"Je hebt nu zelfs gender reveal parties", aldus Werkhoven. "Je organiseert dan een feestje om het geslacht van je baby bekend te maken. Mensen willen het écht laten zien."

Babyschoentjes
Laura van Raaij uit Sint-Oedenrode behoort tot die groep. "Ik wil alles vastleggen", vertelt ze. Laura maakte een kleine productie van de aankondiging van haar zwangerschap aan haar ouders. Ze gaf haar ouders babyschoentjes cadeau en filmde hun reacties. Haar moeder snapte het meteen, maar haar vader moest even nadenken wat dat gekke cadeautje toch betekende:

Sprookje
Laura is niet de enige die met een videocamera aan de slag gaat. Voor de familie Heijnen – Mulder voelt de komst van een derde kind als een sprookje, dus zo brengen ze het ook aan hun familie. Ze lieten het verhaal zelfs verfilmen!

Hints
Nog leuker dan het zelf vertellen, is om je familie het goede nieuws te laten raden. Tijdens een potje hints bijvoorbeeld. "Kunnen jullie een geheim bewaren?", zijn de eerste vijf woorden die de deelnemers moeten raden. De oma’s in spé gaan door het dak als ze zich realiseren wat de oplossing betekent.

Fotohokje
Dit stel heeft een bijzondere traditie: altijd als ze een fotohokje tegenkomen, laten ze zichzelf vastleggen. Maar deze keer had een aanstaande moeder een bijzondere verrassing voor haar man. Klik!

Zingend door de supermarkt
Deze ouders in spe genieten nog even van het feit dat ze nu nog tijd over hebben. Om de zwangerschap aan te kondigen, coverden ze het nummer Thriftshop van Macklemore en Ryan Lewis én maakten ze er zelf een complete videoclip bij.

Say cheese!
Wil je je hele familie in één keer op de hoogte brengen van het nieuws en meteen hun reactie vastleggen? Dan is vlak voordat je een familiefoto neemt een goed moment. Laat ze in plaats van 'cheese' gewoon het goede nieuws hardop herhalen.

Bal onder shirt
Nog even om je geheugen op te frissen: zo deed Wesley Sneijder het afgelopen weekend.

Baby wiegen
Sneijder lijkt geïnspireerd door de Braziliaanse ex-profvoetballer Bebeto. Na zijn doelpunt tegen het Nederlands elftal op het WK van 1994 imiteerde hij het wiegen van een kindje, refererend aan zijn pasgeboren kind Mattheus. We zijn benieuwd hoe Sneijder de werkelijke geboorte van zijn kind gaat aankondigen.

 

Topnieuws