We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

17 april 2013

Wim-Lex en Max: wat je nog niet wist..

Wim-Lex en Max: wat je nog niet wist..

Gisteren was het interview met Willem-Alexander en Maxima te zien. Wij zochten het antwoord op jullie vragen.

Wat kijken Willem-Alexander en Maxima het liefst op tv? En wie doet hun boodschappen?

Naar aanleiding van het grote interview, dat de NOS en RTL vanavond uitzenden, riepen wij jullie op om vragen in te sturen.

En er kwam een flinke lading vragen bij ons binnen.

Hemd van het lijf

Het bleek dat de vragenstellers veel persoonlijke dingen willen weten van het aanstaande koningspaar.

Wij legden een selectie van de vragen voor aan de hoofdredacteur van het blad Vorsten, Justine Marcella.

 • Zijn Willem-Alexander en Maxima fan van een bepaalde club?

  Ze hebben wel eens gezegd dat het eerlijk verdeeld is tussen Willem-Alexander en Maxima. De prins is fan van Ajax, Maxima is voor Feyenoord.

 • Blijft Willem-Alexander als piloot vliegen?

  Waarschijnlijk wel. In de lucht ben je letterlijk vrij van alles. Maar hij zal ook wel moeten: om zijn vliegbrevet te houden, moet hij een minimum aantal uren per jaar vliegen. Hij zal dus nog regelmatig achter de stuurknuppel gaan zitten.

 • Hoe ziet de vrije zondagochtend van het paar eruit?

  We zijn er natuurlijk nooit bij, dus zeker weten we het niet. Waarschijnlijk zullen ze wel met het hele gezin ontbijten, of ze zijn langs het sportveld te vinden. De prinsesjes zijn namelijk fanatieke sporters.

 • Hebben ze hobby's?

  Willem-Alexander is gek op zeilen en hij houdt van jagen. Maxima is helemaal fan van muziek en dans. Of ze een instrument bespelen is niet bekend, maar waarschijnlijk hebben ze daar geen tijd voor.

  Van de prinsesjes weten we wel dat ze viool en piano spelen.

 • Wat kijken Willem-Alexander en Maxima op televisie?

  Dat is niet bekend. De prins en prinses hebben waarschijnlijk niet veel tijd om tv te kijken. Ze zullen vooral veel online terugkijken.

  Sowieso kijken ze actualiteitenrubrieken om op de hoogte te blijven. Welke dat zijn weten we niet. Dus of ze EditieNL kijken... Laten we het hopen (!)

  GTST staat waarschijnlijk niet aan, denkt Justine Marcella.

 • Doen ze zelf boodschappen? En sparen ze de zegeltjes in de supermarkt?

  We weten in ieder geval dat ze niet zelf boodschappen doen, daar hebben ze geen tijd voor. Van de zegeltjes weten we dus ook niet of ze die sparen en zelf opplakken.

 • Als de prinsesjes bij een vriendje of vriendinnetje spelen, gaat er dan een beveiliger mee?

  Er is altijd een beveiliger in de buurt, maar die gaat niet mee naar binnen als ze bij iemand gaan spelen. Ze zitten dus niet op schoot bij de beveiliger, maar er is wel altijd iemand in de buurt.

 • Wat doet Maxima met de (designer)outfits nadat ze gedragen zijn?

  Die bewaart ze. Alle outfits hangen dus gewoon bij Maxima in de kast.

 • Hebben Willem-Alexander en Maxima ook huisdieren?

  Ja. Ze hebben twee honden.

 • Hoe noemen de prinsesjes hun grootmoeder, koningin Beatrix?

  Ze noemen haar 'oma'. Dat is niet heel gebruikelijk in adelijke kringen, maar het past wel meer bij de manier van opvoeden die Willem-Alexander en Maxima aanhouden.

 • Heeft Willem-Alexander een papadag?

  Nee. Zijn vader, prins Claus had dat wel, maar hij had ook een andere positie dan Willem-Alexander nu. Willem-Alexander is een betrokken papa voor zijn dochters. Dat zie je ook tijdens de fotosessies, ze trekken graag naar hem toe.

Alles weten

Dat we juist op persoonlijk vlak veel van het koningspaar willen weten is volgens hoogleraar Sociale Psychologie Paul van Lange niet zo vreemd:

"Het privéleven van het koningspaar is verborgen en dat maakt ons extra nieuwsgierig", zegt Van Lange. "Bovendien heeft iedereen bijvoorbeeld wel eens een luie zondag waarop we niks doen. Als nu blijkt dat Willem-Alexander en Maxima net zo zijn als wij, vallen ze een beetje van hun voetstuk. Daar worden we blij van."

Vanavond te zien

Het enige dat tot nu toe naar buiten kwam uit het interview is dat Willem-Alexander en Maxima niet zo hechten aan titels. We mogen de koning straks zo noemen als we zelf willen. Hieronder alvast de aankondiging voor het interview van vanavond:

LEES OOK:

Vorstelijk salaris terecht?

Wat wil jij weten van Lex en Max?

Willem-Alexander op het doek

Topnieuws