We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

02 januari 2012

Willem Holleeder komt eind januari vrij

Willem Holleeder komt eind januari vrij

Topcrimineel Willem Holleeder (53) komt eind deze maand vrij. Het Openbaar Ministerie heeft niet voldoende bewijs om Holleeder langer in de bak te houden.

Het zal niet heel lang meer duren voordat Holleeder weer op z'n Vespa-scooter in de openbare ruimte een ritje zal maken. De mensen die dachten dat de topcrimineel pas na honderd miljard jaar vrij zou komen, hebben het mis. Eind deze maand is hij weer zo vrij als een vogel.

Hoe kan dat dan?

Hoe dat kan? Het zit zo: het Openbaar Ministerie moet hem vrij laten wegens gebrek aan bewijs. Nee, geen grap. Hij zit nu nog in de gevangenis van Rotterdam in verband met afpersing van vastgoedhandelaren. Zijn laatste nachtjes daar zijn geteld.

Geestig

Deze geestige info willen we je niet onthouden: "Bij het OM bestaan zorgen dat Holleeders vrijlating tot onrust en mogelijk nieuwe liquidaties leidt in het Amsterdamse misdaadmilieu".

Wat moeten we daar nog aan toe voegen?

LEES OOK

'2012 wordt een beroerd jaar'

Waarom zit Holleeder in de bak?

Op 30 januari van dit jaar heeft hij - sinds zijn arrestatie - precies 6 jaar vastgezeten.

Holleeder heeft er nu twee derde van zijn straf op zitten.

Holleeder werd veroordeeld voor voor het afpersen van drie zakenmannen, onder wie vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Holleeder had zich volgens het hof ook schuldig gemaakt aan lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen van misdaadgeld, bedreiging en vier gevallen van mishandeling.

/components/actueel/editienl/nieuws/1001-01-2011article
Topnieuws