We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

17 oktober 2012

Wie wordt Holland's next weerman?

Wie wordt Holland's next weerman?

Erwin Kroll is gestopt als weerman en dus gaat de NOS op zoek naar een nieuw weericoon. Met een open screentest.

So you wanne be a weerman? Dan is dit je kans. Op 9 november houdt de NOS een auditie op de Universiteit Wageningen . Iedereen die de nieuwe Kroll wil worden, kan zich aanmelden.

Editie NL begint vandaag al met de audities en ook onze verslaggever Lonneke Haveman probeerde het:

Lonneke wordt weervrouw onlineonly216694drm/ddr16F166eeb5a46-0a18-4d02-9c95-d3613c027232Onze verslaggever Lonneke doet auditie voor weervrouw....2012-10-17

Hoe word je de nieuwe Erwin Kroll?

De eisen zijn simpel: presentatietalent met verstand van weer. Ook amateurmeteorologen mogen reageren.

Maar waar moet die nieuwe Kroll dan aan voldoen? Een knap koppie, een vlotte babbel?

CV

Weerman word je niet zomaar. Je moet na het VWO eerst een natuurkundige studie doen. Daarna volgt een specialisme meteorologie.

Dat kan bijvoorbeeld op de Universiteit van Wageningen. Tijdens de opleiding leer je eerst alles in de lucht te verklaren. In Nijmegen studeren jaarlijks zo'n 10 tot 15 meteorologen af en lang niet elk jaar zit daar een tv weerman/vrouw tussen.

Weerman: en dan?

De helft van de afgestudeerden gaat verder in wetenschappelijk onderzoek. Een ander groot deel gaat verwachtingsmeteorologie doen en stelt dus verwachtingen op bij bijvoorbeeld KNMI. Een klein deel wordt leraar.

De leukste weermannen...

Het is afwachten waarmee de NOS het team gaat versterken. Wordt het een verhalenverteller zoals Kroll of een vlot, jong iemand. Hopelijk, één met veel humor. Kunnen we nog eens lachen om het weer:

LEES OOK:

Fout weerbericht? Betalen!

Prins Charles presenteert het weer

Weerman krijgt erectie

Topnieuws