We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
Vandaag

Sommige ministeries krijgen een nieuwe naam en dat kost veel geld. Goed besteed?

13 mei 2013

Wie doet zijn kind nog op voetbal?

Wie doet zijn kind nog op voetbal?

Voetbal blijkt de 'gevaarlijkste' sport. Misdragingen komen hier veel vaker voor dan bij andere sporten. Is het nog wel verstandig om je kind op voetbal te doen?

Voetbal = vechten?

Voetbal is veruit de gevaarlijkste sport. Dat blijkt uit onderzoek van het AD. Bij maar liefst 1 op de 33 wedstrijden vindt er een incident plaats.

Bij andere sporten is dit een stuk minder. Bij basketbal gaat het mis bij slechts 1 op de 291 wedstrijden. Bij hockey is dit 1 op de 374 en bij volleybal en tennis is het maar 1 op de 1500. Het verschil in incidenten in vergelijking met andere sporten is enorm.

'T is stil bij de KNVB?

Volgens verschillende sportbonden en scheidsrechtersorganisaties is het wangedrag bij het voetbal toe te schrijven aan de laffe houding van de KNVB. Volgens Paul Bokern van de tuchtcommissie van de basketbalbond gaat de KNVB niet met de tijd mee.

Zo zijn er bij andere sporten veel meer strengere regels. Bij hockey kunnen spelers bijvoorbeeld niet meer in discussie gaan met de scheidsrechter. Bij basketbal geldt deze regel ook en mag alleen de coach het woord nemen tegen de scheidsrechter.

Alles wordt op alles gezet om respect en fairplay af te dwingen en dat is terug te zien in de cijfers. Het is uiteraard wel zo dat voetbal door meer mensen gespeeld wordt en dat de kans incidenten bij voorbaat al groter is. Toch zou het aanscherpen van de regels niet misstaan.

Kun je je kind niet beter op een ander sport dan voetbal. Wat vind jij?

MEER EDITIE NIEUWS: /components/actueel/editienl/nieuws/ 10 01-01-2013 article

Topnieuws