We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

27 april 2012

Vrijmarkt: zo kun je snel cashen...

Vrijmarkt: zo kun je snel cashen...

Het is bijna Koninginnedag en dus tijd voor de vrijmarkt. Maar hoe breng je je waar zo snel mogelijk aan de man om lekker te cashen? De tips!

Vrijmarkt: zo kun je cashen eps_fragmentvideosnack216694264678264763drm/ddr16F16b9110bde-c9ec-4b1e-915b-2f3fa2bb0f27Vrijmarkt: zo kun je cashen2012-04-27

Meer Nederlanders zijn van plan kasten en bergingen uit te mesten voor de vrijmarkt. Met Koninginnedag heeft 23 procent van de Nederlanders verkoopplannen. Een record: vorig jaar was dat nog 21 procent.

Hoge verwachtingen....

Vooral kinderen zijn vrijmarkt-gek. Maar liefst 45% van alle kinderen gaat spullen verkopen.

De verwachtingen zijn hoog gespannen. Gemiddeld verwachten we 98 euro binnen te halen. Das toch weer een mooi zakcentje. Dat zou in totaal een omzet van 295 miljoen euro betekenen.

Tips

Maar hoe verkoop je zo goed mogelijk je spullen zodat je snel binnen kunt lopen? We vroegen het aan marktverkoper Wieb Klaasse. Drie belangrijk tips: denk aan de presentatie, zorg voor een goede locatie én versier jezelf. Meer tips hiernaast.

Succes iedereen!

LEES OOk:

Wordt het 20 graden op Koninginnedag

Koninginnedag: strenge controle op eten

Vrijmarkt: 8 verkooptips

Let op je presentatie. Hang dingen op, zorg voor gezelligheid, verspreid je spullen. Bij kleding: hang spullen op. Gebruik paspoppen.

Zorg voor een actieve houding. Ga niet onderuit zitten in een klapstoel, maar ga staan. Wees actief: loop rond, leg spullen recht.

Deel spullen gratis uit. Zoals een spekkie, snoepje of kop koffie. Het hoeft niet groot te zijn. Maar op deze manier trek je sneller de aandacht van bezoekers.

Muziek. Muziek maakt het gezelliger, maar zet de muziek zeker niet te hard. Er is al veel herrie.

Versieringen. Versier jezelf, maar ook je verkoop-plek.

Locatie: zorg ervoor dat je lekker in de loop te vinden bent. Slechte plaats is funest.

Goede spullen: zorg voor diversiteit. Dan blijven mensen langer hangen en is de kans groter. Hoe breder je aanbod, hoe groter de kans dat je de aandacht trekt.

Prijzen: zet prijzen op het artikel. Dan weten klanten wat iets kost. Zorg dat afdingen mogelijk is.

Topnieuws