We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

16 maart 2012

Taxichauffeur brengt 8 kilo goud terug

Taxichauffeur brengt 8 kilo goud terug

Een taxichauffeur in Thailand heeft een klant dolgelukkig gemaakt door enkele vergeten dozen vol met goud terug te geven aan de eigenaar. Waarde: zo'n 325.000 euro.

Een 60-jarige goudhandelaar was de dozen vol goud op de voorstoel van de taxi vergeten. Tijdens het uitstappen hielp hij zijn zieke vrouw waardoor hij zijn aandacht voor het goud even verloor. Toen hij erachter kwam dat hij zijn waardevolle bezit was vergeten, was de taxi al drie straten verder.

Roze taxi's in Bangkok

Het leek onwaarschijnlijk dat de goudhandelaar de dozen ooit terug zou vinden. Het enige wat hem was bijgebleven was dat de taxi roze was. Niet echt handig, als je je bedenkt dat er zo'n 20.000 roze taxi's door de straten van Bangkok scheuren.

Goudeerlijk

De taxichauffeur bleek een goudeerlijke man te zijn. Hij had de dozen naar de politie gebracht. De chauffeur wist overigens niet dat er ruim 8 kilo aan goud in de dozen zat.

De eigenaar is dolblij dat hij zijn goud weer terug heeft. Als dank kreeg de chauffeur twee gouden kettingen ter waarde van 7600 euro.

Lees ook:

Bizar: Man springt uit ruimte! (video)

Blinde kat reist 20 km mee onder motorkap

Veel woede om puppygooiers

/components/actueel/editienl/nieuws/1001-03-2012article
Topnieuws