We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

08 juni 2012

Stoppen met roken? Eet groente en fruit!

Stoppen met roken? Eet groente en fruit!

Het blijft lastig: definitief stoppen met roken. Het eten van meer groenten en fruit kan helpen om te stoppen én het stoppen vol te houden.

Dat blijkt uit een recente studie van de Universiteit van Buffalo.

Het helpt!

Veel fruit en groentje eten helpt bij alle stoppers. Ongeacht leeftijd, geslacht, leeftijd en opleidingsniveau. Waarom groenten en fruit dit effect hebben is de wetenschappers nog niet duidelijk.

En de verklaring....

Onderzoekers hebben hier wel ideeën over: "Het is mogelijk dat fruit en groente mensen een voldaan gevoel geven waardoor ze minder de behoefte voelen om te roken."

Een andere verklaring is mogelijk het feit dat groenten en fruit de smaak van tabak niet versterken, misschien zelfs verslechteren.

Peuk sterft uit

Nooit eerder waren er zo weinig rokers in ons land. Momenteel rookt een kwart van de bevolking. 60 jaar geleden rookte nog 70 procent . De peuk lijkt langzaam uit te sterven....

LEES OOK:

Roken wordt mega-duur

Voorstel: verbied thuis roken

'Roken ins de auto verbieden'

Rook-facts

Momenteel rookt een kwart van de bevolking

Gemiddeld steken de rokers 14 sigaretten per dag op.

60 jaar geleden rookte nog 70% van de mensen

Waarom we de peuk steeds vaker vaarwel zeggen?

Dat heeft vooral te maken met de invoering van het rookverbod (al houdt lang niet iedereen zich daar aan) en de vergoeding van stoppen-met-rokenprogramma's vanuit de basiszorgverzekering.

Ook wordt de peuk steeds duurder: Een pakje Marlboro kost nu 5,20 euro.

MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-06-2012article
Topnieuws