We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

06 januari 2017

Steun voor ontslagen vader die bij de geboorte van zijn zoon wilde zijn

Toen de vrouw van Lamar Austin moest bevallen, deed hij wat elke aanstaande vader zou doen: hij liet alles vallen en ging met haar mee naar het ziekenhuis. Daar was zijn baas niet blij mee, maar gelukkig krijgt het jonge gezin veel steun.

Lamar en Lindsay werden op 1 januari ouders van zoontje Cainin, de eerste baby die in 2017 in dat ziekenhuis werd geboren. Het jonge stel uit het Amerikaanse New Hampshire was uiteraard blij, maar door de bevalling moest Lamar zijn weekenddienst als bewaker missen.

Proeftijd

Zijn baas kon het niet waarderen dat Lamar er niet was. Hij zat nog in zijn proeftijd bij het bewakingsbedrijf en werd geacht altijd beschikbaar te zijn, ook tijdens de bevalling. Lamar kreeg de harde maar duidelijke boodschap in een smsje: hij hoefde niet meer terug te komen.

Slecht nieuws voor het jonge gezin, dat al drie kinderen had en ineens een vol salaris moest missen. Toen advocate Sara Persechino van de zaak hoorde besloot ze een inzamelingsactie te starten. "Dit moet een juist leuke tijd voor hen zijn, niet een waarin ze zich zorgen maken over geld", vertelt ze aan The Independent. "Niemand zou moeten kiezen tussen familie en werk."

Nieuwe baan

Zo dachten meer mensen erover. Binnen een dag had Persechino al meer dan een derde van het streefbedrag opgehaald, en dat is niet het enige. Verschillende bedrijven uit de buurt kregen lucht van de situatie en hebben Lamar een nieuwe baan of stage aangeboden.

Het bedrijf dat Lamar ontsloeg laat aan de krant weten bij haar standpunt te blijven, maar Lamar is daar met alle hulp niet zo rouwig om. "Soms moet je iets verliezen, om er iets beters voor terug te krijgen", aldus de jonge vader.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws