We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

17 juni 2017

Spektakel: Nieuw-Zeelanders vestigen wereldrecord haka

Bijna achtduizend deelnemers hebben in het Nieuw-Zeelandse Rotorua een nieuw wereldrecord gevestigd. Samen deden ze vandaag mee aan de grootste haka die ooit is opgevoerd.

De haka is een traditionele dans van de oorspronkelijke Maori-bevolking van Nieuw-Zeeland. Het oude record werd, opvallend genoeg, gevestigd in Frankrijk en stond op ruim 4000 deelnemers. De Nieuw-Zeelanders gingen daar, met 7700 geregistreerde dansers, ruimschoots overheen (video: zie onder).

Vijf minuten achter elkaar

In Nieuw-Zeeland werd eerder al een poging gedaan met 6200 mensen, maar die werd door het Guinness Book of World Records niet erkend. Daarvoor moet de dans minstens vijf minuten achtereen worden opgevoerd.

De haka die vandaag in Rotorua werd gedanst, heet Kama Te. Die dankt zijn bekendheid vooral aan de All Blacks, het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, dat hem vaak voorafgaand aan zijn wedstrijden opvoert.

Topnieuws