We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

06 februari 2012

Speciale feestdag voor Nutella-fans

 Speciale feestdag voor Nutella-fans

Gisteren was het World Nutella Day, oftewel Wereld Nutella Dag. Hoe komt het toch dat Nutella al jarenlang zo populair is?

Zo maak je zelf hazelnootpasta onlineonly216694drm/ddr16F16de329d04-b002-4b6a-80d3-e246ae7d88deZo maak je zelf hazelnootpasta2012-02-06

Jaarlijks worden er 7 miljoen potten Nutella in ons land verkocht. Bijna 1 op de 3 Nederlanders kiest Nutella als hun favoriete pasta-merk. En dat terwijl de keuze reuze is: er zijn honderden soorten .

Waarom zo populair?

Volgens chocolatier Kees Raat is het niet zo gek dat we massaal Nutella op onze bammetjes smeren.

"Nutella is gewoon heel lekker. Ze zijn heel kien in het kiezen van de beste hazelnoten en hun smaak staat gewoon sterk."

Wereld Nuttella-dag

Zondag was het Wereld Nutella-dag. Deze bijzonder lekkere dag werd voor het eerst georganiseerd in 2007 en is een initiatief van twee Amerikaanse Nutella-fans .

Maak zelf hazelnootpasta

Op de speciale website Nutalladay.comvind je een heleboel recepten en foto's van Nutella-fans wereldwijd, die de lekkerste (en gekste) dingen hebben verzonnen met het chocoladebruine smeersel. Zoals bijzondere koekjes, taarten en toetjes.

Hiernaast kun je zien hoe je zelf hazelnootpasta maakt.

LEES OOK

Is de groene rookworst lekker?

De jonge koffiedrinker sterft uit

Meer Editie Nieuws /components/actueel/editienl/nieuws/1001-02-2012article

Topnieuws