We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

30 mei 2012

Slopers bootje Efteling vervolgd

Slopers bootje Efteling vervolgd

De drie opgepakte jongens die een goed vastgezet bootje even lekker hebben omgegooid in de Efteling worden vervolgd.

Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Vier jongens besloten gisteren het bootje van de attractie Gondoletta omver te gooien. Hierbij raakte één jongen gewond. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Reanimatie

Volgens medewerkers van de Efteling gingen de jongens aan het dak van het bootje hangen. Het bootje kapseisde. Een 17-jarige jongen raakte bekneld onder het bootje. Medewerkers bevrijdden de jongen. Hij zou zelfs zijn gereanimeerd

Zeer heftig geweld

De politie is nog met het onderzoek bezig. Hierbij wordt ook gebruikt gemaakt van foto's van omstanders. Op Twitter verschenen er gisteren verschillende foto's van het incident. De Efteling blijft benadrukken dat de bootjes alleen door 'zeer heftig geweld' kunnen omslaan.

LEES OOK:

Jongens laten Efteling-boot kapseizen

'Wielrenners levensgevaarlijk'

Gevonden: afgehakte voet in de post

/components/actueel/editienl/nieuws/2012/w22/1001-05-2012article
Topnieuws