Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

06 december 2017

Sinterklaas ging vaak de mist in: Marktplaats vol met ongewenste cadeaus

Marktplaats staat vol met sinterklaaspresentjes die niet in de smaak zijn gevallen. Het zijn vooral navigatiesystemen, auto-opladers voor smartphones, ondergoed en lingerie die een dag na het 'heerlijk avondje' al op de website staan.

Ook het aanbod van Nederlandstalige cd's en reisgidsen steeg dit jaar opvallend. Bij cd's steeg het aantal advertenties met 28 procent. De sint vergiste zich vooral in smartlappen en Nederlandstalige popmuziek. Het aanbod van reisgidsen op marktplaats nam met 19 procent toe.

Bol.com

Vorig jaar steeg juist het aantal advertenties van computergames, dameskleding, boeken en herensokken na pakjesavond. "Daar zien we dit jaar geen opvallende stijging. Het is niet meer dan normaal'', zegt een woordvoerder van Marktplaats. Niet nieuw in de lijst is het stijgende aanbod aan mutsen, sjaals handschoenen en dvd's. Marktplaats denkt dat we de cadeaus aanbieden op de website omdat we niet altijd het bonnetje bij een cadeau krijgen. "We willen niet ondankbaar overkomen."

Bij online webshop Bol.com valt de stroom aan retourzendingen mee. "Het is nu nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar we zien dat het percentage retourzendingen niet hoger ligt rond de feestdagen dan op andere dagen'', zegt een woordvoerster.

Meer op rtlnieuws.nl:
Kaarten voor tweede kampioensduel Feyenoord voor veel geld op Marktplaats

Topnieuws