We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
Vandaag

Sommige ministeries krijgen een nieuwe naam en dat kost veel geld. Goed besteed?

10 augustus 2017

Ryan (11) vangt enorme meerval van 178 cm

Ryan (11) vangt enorme meerval van 178 cm
Jeroen en Ryan met de meerval

Ryan en zijn vader Jeroen gaan zo vaak mogelijk vissen. Samen gaan ze op de boot op zoek naar de grootste vissen. En die hebben ze afgelopen week kunnen vangen. Ryan ving een enorme meerval van 178 cm lang.

De enorme meerval woog rond de 40 kilo, meer dan Ryan zelf. De twee konden hun ogen niet geloven toen ze de meerval hadden gevangen. Na een gevecht van 50 minuten waren ze hem eindelijk de baas.

Gebeurt nooit

"We dachten dat we met de haak vast zaten in de bodem," vertelt Jeroen aan Editie NL. "Maar toen ik een stukje terug ging met de boot, begon de spoel opeens weer hard te draaien. Op dat moment wisten we dat het een hele grote vis moest zijn."

Na een heel gevecht met de vis hebben de twee het beest aan boord kunnen tillen. "We hebben hem eerst op adem laten komen, om daarna naar de kant te varen en foto's te maken," vertelt de trotse Jeroen.

Snoekbaarzen

Normaal vissen vader en zoon altijd naar snoekbaarzen, dus het was een hele verassing dat ze een meerval aan hun hengel kregen. "Ik wist wel dat ze in de buurt zwommen en ik ben zelf een keer speciaal op meervallen gaan vissen, maar altijd zonder geluk." Extra speciaal dat Ryan er een heeft gevangen dus.

Na het maken van de foto's hebben de twee de meerval weer vrijgelaten.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws