We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

19 mei 2017

Roodharige, kale, grijze en afro-emoji's in de maak

Toen Apple vorig jaar een nieuwe update beschikbaar maakte, vonden mensen dat er een gebrek aan diversiteit was. Er werd zelfs een heuse petitie opgesteld. Dat heeft gewerkt, want binnenkort komen er emoji's uit met verschillende haar- en huidtypes.

Wie zichzelf nu wil verbeelden in een emoji kan dat alleen doen met een poppetje met blond, bruin of zwart haar. Door de vele klachten die Apple kreeg worden andere haartypes binnenkort ook beschikbaar gemaakt: een roodharige, kale en grijze emoji en eentje met een afro zullen volgend jaar worden toegevoegd.

Goedkeuring nodig

Het enige wat nu nog moet gebeuren is een goedkeuring. Zodra de Unicode Technical Committee het voorstel van de website Emojipedia heeft aangenomen worden de nieuwe types gemaakt.

In de tussentijd kunnen we van andere nieuwe emoji's genieten: dit jaar komt er een borstvoedende emoji uit, een tovenaar en ufo. Al deze updates zullen beschikbaar zijn op iOS én Android telefoons.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws