Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 juni 2018

De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

13 maart 2018

Politie waarschuwt voor agressieve klusjesmannen: 'Ga er niet mee in zee'

Politie waarschuwt voor agressieve klusjesmannen: 'Ga er niet mee in zee'
De politie komt een ruzie sussen in Amsterdam.

Opdringerige klusjesmannen die zeggen voor 50 euro een klusje te willen doen maar uiteindelijk 700 euro eisen en met geweld gaan dreigen. De politie waarschuwt nu voor agressieve klusjesmannen die langs de deur komen.

Gisteren werd een Amsterdamse vrouw nog door opdringerige klusjesmannen bedreigd. De oplichters belden aan bij de vrouw en gaven aan dat ze voor 50 euro haar muurtje wilde reinigen. De bewoonster vroeg nog: gaat het om de hele muur? Ze kreeg daarop een bevestigend antwoord.  

Trap er niet in!

Maar toen de klus was gedaan, wilden de Ierse klusjesmannen ineens 700 euro. Want de afspraak was namelijk volgens de oplichters 50 euro per vierkante meter. 

De politie waarschuwt nu en zegt al 15 meldingen binnen te hebben gehad van opdringerige klusjesmannen die zich niet aan hun afspraken houden. De politie adviseert via de site: "Het is niet handig om met onbekende klusjesmannen die aanbellen in zee te gaan. Het zijn vaak geen erkende bedrijven en er is geen sprake van een heldere offerte of schriftelijke overeenkomst."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's.                                                                                                                                                                              

Meer op editienl.nl:

Topnieuws