We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

02 maart 2012

Politie dreigt te stoppen met bekeuringen

Politie dreigt te stoppen met bekeuringen

Als minister Opstelten voor maandagmiddag de politievakbonden niet tegemoetkomt in de vastgelopen cao-onderhandelingen, stopt de politie met het uitschrijven van bekeuringen.

Lichte overtredingen

Het 'coulancebeleid' gaat alleen gelden voor lichte overtredingen zoals fietsen zonder licht. Deelname aan de actie is voor iedere agent vrijwillig, dus kijk niet raar op als je toch nog op de bon wordt geslingerd.

Veel animo

Volgens de grootste politiebond ACP is er veel animo om mee te doen aan de bonnenstop. Het op zak houden van bekeuringen is een eerste actiemiddel. Welke acties we nog meer kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Waarom er actie wordt gevoerd? De politie wil van de minister een salarisverhoging. En de agenten willen de mogelijkheid om met vroegpensioen te kunnen gaan.

LEES VERDER

Nederlanders opgepast: nomofobie rukt op

VIDEO: Doutzen naakt in reclame WNF

VIDEO: Angela Merkel krijgt bierdouche

MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-03-2012article
Topnieuws