Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
15 juli 2016

Pokémon Go moeilijk te spelen voor gehandicapte gamers

Door Pokemon Go gaan er meer gamers naar buiten dan ooit tevoren, maar niet voor iedereen is het spel even makkelijk te spelen. Op het internet beklagen sommige gehandicapte spelers zich nu.

Sinds de lancering van het spel is de hype enorm. In Nederland spelen zo'n 1,3 miljoen mensen de game, terwijl het spel nog niet eens officieel gelanceerd is in ons land. Het spel draait om het vangen van Pokémon op bepaalde gps-locaties, maar dat kan alleen als je echt naar die locaties gaat.

Pokemon boven op een heuvel  

Voor gehandicapte spelers kan dat soms moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Op microblog Tumblr plaatste een meisje genaamd Alyx dat ze teleurgesteld was in het spel, en dat ze meer gehandicapte mensen kende die dat ook waren. "Er zat een Pokémon aan de overkant van de straat en toen ik er naartoe rolde zag ik dat het buiten mijn bereik was, boven op een heuvel van rotsen" zegt ze. "Ik heb een minuut op de stoep zitten sippen en ben toen weer naar huis gegaan". 

Andere gebruikers herkennen haar verhaal en zeggen dat ook andere onderdelen van het spel moeilijk zijn voor mensen met een handicap. Zo zijn er in het spel eieren die je kunt uitbroeden voor een extra Pokemon of andere items, maar daarvoor moet je een bepaalde afstand te voet afleggen. 

Speciale instellingen

Een vrouw die zichzelf 'Vaspider' noemt zegt dat ze manieren heeft gevonden om het spel te spelen, maar dat het een stuk langzamer gaat dan bij niet-gehandicapte spelers. "Pokémon Go is niet voor mij gemaakt, dat is duidelijk", zegt ze. "Het is nog steeds leuk, maar ik ga niet zo snel vooruit en ik kan minder doen dan iedereen. Dat maakt het denk ik een heel succesvolle virtual reality, want het is net als in het echte leven!" zegt de vrouw. 

Op het blog hopen de gebruikers nu dat er speciale instellingen komen voor gehandicapte gebruikers. Bijvoorbeeld dat ze de kilometers ook virtueel kunnen afleggen in Google Maps. 

 

Meer op www.editienl.nl

Topnieuws