We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

20 april 2012

Plan: 'Roken in huis verbieden'

Plan: 'Roken in huis verbieden'

Als het aan de burgemeester van New York ligt, wordt roken in huis verboden. Het is weliswaar niet in eigen land, maar betekent dit dat de peuk helemaal gaat verdwijnen?

In ons land is het rookverbod in kroegen nog lang niet op alle plekken een succes, maar het aantal rokers is nog nooit zo laag geweest: 'slechts' 25 procent van de mensen rookt nog. Sterft de peuk uit?

Rookverbod in huis

Ook in veel andere landen daalt het aantal rokers en gaan de acties tegen het roken in rap tempo door. De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg wil zelfs een wet gaan invoeren die het roken in huizen en appartementen in New York verbiedt.

Roken uitbannen

Reden: er is een groeiende groep mensen zich stoort aan rook vanuit ramen, deuren en balkons verspreid over de rest van een appartementencomplex.

Mocht de wet er daadwerkelijk komen dan betekent het dat het voor inwoners van New York bijna onmogelijk wordt om te blijven roken. Ideetje voor Nederland?

LEES OOK:

Plan: Roken in de auto verbieden

Sterft de roker uit?

Top 10 rooklanden

1. Griekenland (52% vd bevolking rookt)

2. Oostenrijk (46%)

3. Rusland (42%)

4. Bosnië (41%)

5. Albanië (40%)

6. Hongarije (38%)

7. Bulgarije (37%)

8. Tsjechië (37%)

9. Letland (36%)

10. Litouwen (36%)

Topnieuws