Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Over ons

Editie NL is al meer dan tien jaar op de buis en niet meer weg te denken uit de vooravond van RTL 4. Wij maken geen standaard nieuwsprogramma maar kijken net even anders naar het nieuws van de dag. Vage nieuwsonderwerpen proberen wij helder te brengen, vragen willen we beantwoorden en misstanden zoeken we tot op de bodem voor jou uit.

Onze eerste keer
Onze eerste uitzending was op 7 april 2003 en werd gepresenteerd door Elsemieke Havenga en een nog jonge Jeroen Latijnhouwers. Het hele land was die dag in rep en roer vanwege de vogelgriep. In het allereerste item 'Pasen zonder eieren', zie je dat mensen massaal eieren hamsterden vanwege een vervoersverbod voor kippen en eieren. Onze eerste keer trok 794.000 kijkers.

Stofjas
Editie NL onderscheidt zich door vaak zelf de proef op de som te nemen. Toen bleek dat politiebureaus slecht beveiligd zijn, hebben we zelf geprobeerd een politiebureau binnen te glippen en bij vertrouwelijke informatie te komen. Het bleek een makkie. De autoriteiten reageerden geschokt. Ook onderzochten we hoe makkelijk we verschillende bedrijven konden binnenlopen, verkleed als electrici├źn. Vertrouwelijke informatie lag voor het grijpen.

Editie NL Sr.
Inhoud is heel belangrijk, maar de items moeten ook leuk zijn om naar te kijken. Dat is waar we elke dag hard voor werken. Zo onderzocht verslaggever Ib de rol van een angstcoach tijdens een bungeejump. Wilson sprong live uit een vliegtuig tijdens Bevrijdingsdag. Op dat moment was net bekend geworden dat er geen veteranen meer over waren om te springen. En een paar jaar geleden lieten we voor een keer de uitzending maken door vaders en moeders. Op die manier wilden we aandacht besteden aan de discussie over langer doorwerken voor ouderen.

Bij het terugkijken van de fragmenten is iedereen het er over eens: mooi vak hebben we.

Stuur jouw tip in! »
Idee├źn voor een leuk onderwerp kun je mailen naar [email protected] of via ons adres: postbus 15000, 1200 TV Hilversum.