Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
18 juli 2018

Ik eet liever een plofkip dan een dure kip die een beter leven heeft gehad.

27 juli 2017

'Oeps die was niet voor jou': 7 x de grootste missers in WhatsApp

Berichtendienst WhatsApp heeft elke dag 1 miljard unieke gebruikers en die gebruikers sturen samen 55 miljard appjes per dag. Soms word je gek van alle piepjes en soms kan je niet wachten totdat je eindelijk een berichtje terugkrijgt.

 Tussen al die appjes zitten uiteraard ook foutjes en ergernissen. We hebben een paar herkenbare situaties op een rijtje gezet.

Oeps, verkeerde persoon

Wanneer je veel gesprekken hebt of in veel groepsgesprekkken zit, dan kan het wel eens misgaan. Misschien heb je wel eens de verkeerde foto naar je moeder gestuurd, of een appje over een persoon naar die persoon. Foutje, kan gebeuren.

Het is niet wat je denkt

Emoji kunnen lastig zijn. Toegegeven, er bestaat ook veel verwarring over de betekenis. Het is dus moeilijk om te zien wat er precies gebeurt op het plaatje. Maar het is wel erg geinig als iemand compleet de plank misslaat. 


Afkortingen

Iig, idd of sws: allemaal Nederlandse afkortingen die in WhatsApp worden gebruikt. Voor jongeren zijn ze misschien heel normaal, maar dat is niet voor iedereen het geval.

Autocorrect

Het automatisch aanpassen van spelfouten is ontzettend handig als je af en toe fouten maakt. Autocorrect geeft helaas niet altijd de juiste suggestie. 


De blauwe vinkjes

Onder WhatsApp-gebruikers zijn de blauwe vinkjes een bekend fenomeen, en soms ook een grote ergernis. De grijze vinkjes geven aan of iemand je bericht heeft ontvangen en als deze blauw worden, dan heeft die persoon het bericht gelezen. Handige informatie, maar niet fijn als de vinkjes blauw blijven en je maar geen antwoord ontvangt.

Aan het typen...

Nog een functie die eigenlijk handig zou moeten zijn: je kunt zien of iemand een bericht naar je aan het typen is. Herkenbaar: je ouders die eindeloos 'aan het typen' zijn.

Kort antwoord

Is die persoon (of ouder) eindelijk klaar met typen, komt er een heel kort antwoord.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Topnieuws