We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

27 oktober 2011

Occupy Amsterdam: tenten zijn leeg

Het Occupy-kamp op het Beursplein in Amsterdam wordt ’s nachts vrijwel niet bewoond. Tachtig tot negentig procent van de tenten is 's nachts leeg. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Editie NL. De VVD Amsterdam vindt dat de tenten zo snel mogelijk weg moeten.

EditieNL bezocht afgelopen nacht het tentenkamp en filmde met een infraroodcamera waarop lichaamswarmte blootgesteld kan worden.

Met de speciale camera is ontdekt dat de meeste tenten, zo'n tachtig tot negentig procent, leeg zijn. Zie de beelden hiernaast. (Een lege tent is blauw en mensen in de tent kleuren rood op). Dat betekent dat de Occupy-ers niet op het Beursplein slapen, maar in hun eigen bed. ’s Nachts wordt het plein dus niet gebruikt.

VVD: weg dat kamp

De VVD in Amsterdam wil een einde aan het tentenkamp op het Beursplein. VVD'er Robert Flos is 'geschokt' door de onthulling van Editie NL dat het kamp 's nachts nagenoeg onbewoond is. Hij vindt dat de Amsterdamse burgemeester zo snel mogelijk een eind moet maken aan het kamp.

Zelfde verhaal in Londen

Eerder ontdekten journalisten van The Daily Telegraph dat op het Occupy-kamp in Londen slechts 1 op de 10 tenten ’s nachts wordt bewoond.

Meer Ons Nieuws /components/actueel/editienl/nieuws/501-01-2011article

Topnieuws