We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

06 september 2012

'Moslims moeten gaan stemmen '

'Moslims moeten gaan stemmen '

Moslims ontkomen er niet aan: ze moeten volgende week woensdag naar de stembus. De Moslimraad heeft hierover een Fatwa, een religieus advies, uitgesproken.

Als je een goede moslim wilt zijn, moet je gaan stemmen. De heeft de Nederlandse moslimraad besloten.

Stemmen= religieuze plicht

Volgens de raad is stemmen voor moslims een religieuze plicht, net als bidden en vasten. Alle moskee├źn die bij de moslimraad zijn aangesloten zullen daarom morgen tijdens het middaggebed moslims oproepen om te zullen stemmen, desnoods blanco.

Ga stemmen!

Imam Elforkani van de Blauwe Moskee in Amsterdam Slotervaart heeft met zes andere imams een fatwa uitgevaardigd over stemmen: stemmen is halal, oftewel: aanbevelenswaardig. "Voor stemmen word je beloond na dit leven."

Deze boodschap is overigens ook voor niet-moslims bedoeld.

PvdA

Dit lijkt goed nieuws voor de PvdA. De meeste moslims stemmen op de PvdA. Toch heeft de partij van Samsom de afgelopen jaren flink aan populariteit ingeboet onder Nederlandse moslims. Belangrijkste reden hiervoor is de steun van de partij aan het verbod op ritueel slachten.

LEES OOK:

Nieuw: Wilders op 100 gulden biljet

Mark Rutte valt in slaap tijdens debat

Moslims plakken sexy poster af

MEER EDITIE NIEUWS: /components/actueel/editienl/nieuws/ 10 01-09-2012 article

Topnieuws