Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 juni 2018

De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

12 maart 2018

Mogelijk doorbraak in vermissingszaak uit 1974: 'Hopelijk einde aan onzekerheid'

Mogelijk doorbraak in vermissingszaak uit 1974: 'Hopelijk einde aan onzekerheid'
Hans Martens (links) en Piet Hölskens

In het Brabantse Liessel wordt vandaag gezocht naar twee vrienden uit Asten die al bijna 44 jaar vermist worden. De politie zoekt met sonarapparatuur in De Brink, een grote en diepe plas. Nieuwe informatie is aanleiding voor de zoektocht.

Hans Martens (20) en Piet Hölskens (21)​ verdwenen op 16 maart 1974 na een avondje doorzakken in Deurne. Sindsdien werd niets meer van hen vernomen.

Vermoord na hoogopgelopen ruzie

Het bleef lang stil in de zaak, tot zich in 2014 een anonieme getuige bij de politie meldde. Hij vertelde dat de vrienden na een avondje stappen waren vermoord na een hoogopgelopen ruzie met hun moordenaar. Die zou hen ergens naartoe hebben gelokt en daarna vermoord. Vervolgens zou hij ook de nooit teruggevonden auto van Piet (een Fiat Coupe 850) hebben weggemaakt.

Naar die auto wordt vandaag gezocht. De politie is er altijd vanuit gegaan dat de twee slachtoffer zijn geworden van een misdrijf, maar de zaak is inmiddels verjaard. Nabestaanden hebben echter een particulier recherchebureau ingeschakeld dat eind vorig jaar nieuwe informatie achterhaalde.

"De informatie was nieuw en heel concreet. Voor ons reden om nader onderzoek te doen. Uiteindelijk hebben wij begin 2018 besloten om te gaan zoeken in De Brink in Liessel'', zegt een specialist van de politie.

'Dolgelukkig als ze iets vinden':

Er waren ook familieleden van de twee vermisten bij de zoektocht aanwezig.

Belangrijke vraag

"We weten dat de kans klein is dat er nog iets over is van de lichamen als ze hier al 44 jaar liggen", zegt Jan Hölskens, de broer van Piet, tegen dagblad Trouw. "Maar de auto is hopelijk iets makkelijker te vinden. Als er straks een lege auto wordt gevonden of alleen maar het kenteken dan is voor ons een zeer belangrijke vraag beantwoord en weten we dat we goed zitten. Dat maakt een einde aan veel onzekerheid voor ons."

Het recherchebureau heeft ook de naam van de mogelijke moordenaar van de twee mannen achterhaald, meldt Trouw. Hij wil niet meewerken aan het onderzoek.

Meer op rtlnieuws.nl:
De moord op Jans broer is verjaard: 'Pas als zijn moordenaar wordt gepakt, heb ik rust'

Topnieuws