Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
11 januari 2018

Moeder H&M-model: ophef over advertentie is onzin

Moeder H&M-model: ophef over advertentie is onzin
Rapper The Weeknd. Rechts de gewraakte foto.

De moeder van het jongetje dat model heeft gestaan voor een gewraakte foto van H&M heeft gereageerd op alle ophef. Het zwarte jongetje draagt op de foto een trui met het opschrift 'Coolest monkey in the jungle'.

Dat leidde tot veel ophef op sociale media van mensen die de foto racistisch vinden. Ook onder meer rapper The Weeknd, basketballer LeBron James, rapper P. Diddy en voetballer Romelu Lukaku spreken er schande van en roepen op tot een boycot van de modeketen. The Weeknd heeft naar aanleiding van de kwestie zijn zakelijke banden met het modemerk verbroken.

'Honderden outfits gedragen'

De moeder van het jongetje, Terry Mango, schrijft in een aantal posts op Facebook alle ophef overdreven te vinden. "Ik ben de moeder. Dit is een van de honderden outfits die mijn zoon droeg tijdens de fotoshoot. Stop met die onnodige kritiek, dit is een nutteloos probleem. Get over it."

Als de in Stockholm woonachtige vrouw negatieve reacties op haar posts krijgt, zegt ze dat ze het niet begrijpt. "Niet omdat ik daarvoor kies, maar gewoon omdat ik zo niet denk. Sorry. Maar iedereen mag zijn mening hebben." H&M heeft na de kritiek excuses aangeboden, de foto van de website verwijderd en de sweater uit de handel genomen.

Topnieuws