Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
18 juli 2018

Ik eet liever een plofkip dan een dure kip die een beter leven heeft gehad.

12 februari 2018

Moeder dwingt school: 'Pestkop weg of mijn dochter weg'

Amelia (10) gaat vandaag niet naar school. Haar wanhopige moeder houdt haar uit protest thuis, ook de rest van de week, schrijft ze in een open brief op Facebook. De school van Amelia zou al 2,5 jaar te weinig doen om het pesten te stoppen.

Twee weken geleden bereikte het pestgedrag een piek, schrijft moeder Asmae Azzamouri. "Mijn dochter werd tijdens de les in het gezicht geslagen met een zwelling tot gevolg", zegt ze tegen RTL Nieuws.

Depressief kind

Het liefst haalt Asmae haar dochter van school, een basisschool in Almere. "Ik heb een depressief kind, mijn dochter slaapt slecht en wil soms niet opstaan omdat er een pestkop rondloopt. 'We zitten er bovenop', zegt de school, maar deze week was het weer raak. Ze werd na school opgewacht."

Maar Amelia wil helemaal niet van school. Het meisje heeft daarom 'alle moed bij elkaar geraapt' en de directrice van school een emotionele brief geschreven. Ze smeekt om hulp zodat het pesten ophoudt.

Moeder Asmae: "Amelia vindt dat ik haar dubbel straf door háár weg te halen in plaats van de pestkop. 'Oneerlijk' vindt ze het en ik kan haar geen ongelijk geven."

Wanhoop

Dus houdt de wanhopige moeder haar dochter een week thuis. "Ik dwing de school langs deze weg: pestkop weg of mijn dochter weg. Wat kan ik anders doen als ouder om te zorgen dat eindelijk treffende maatregelen worden genomen?"

Amelia zou niet de enige zijn die last heeft van de pester. Asmae heeft contact met de ouders van vier andere kinderen, vertelt ze.

Zelfvertrouwen

Amelia schrok eerst even dat haar moeder haar brief aan de directrice had gedeeld. "Ze is timide en hoeft niet in het middelpunt van de aandacht te staan. Door de lieve reacties krijgt ze gelukkig langzaam haar zelfvertrouwen terug. 'Misschien gaan andere kinderen die gepest worden door mij ook een brief naar school schrijven', zei ze dit weekend."

De directrice van de school wil 'in het belang van het kind' niet reageren op vragen van RTL Nieuws.

Meer op rtlnieuws.nl:
Mag gepest kind terugslaan? 'Van je af leren bijten hoort ook bij opvoeden'

Topnieuws