Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
19 mei 2017

Model te dik voor modeshow Louis Vuitton: 'Ik mocht 24 uur alleen water drinken'

Het Deense model Ulrikke Høyer is afgelopen weekend vlak voor een show van Louis Vuitton naar huis gestuurd omdat ze met haar maatje 34-36 te dik zou zijn. "Ik was geschokt toen ik het hoorde."

Alle castings en pasmomenten waren al achter de rug en het 20-jarige model was geboekt voor de show van Louis Vuitton in Tokyo. Ze had zich er zo op verheugd, maar eenmaal aangekomen stond Ulrikke een onaangename verrassing te wachten.

Alleen water drinken

"De castingagent vond dat ik een opgeblazen buik en gezicht had en droeg me op om mezelf 24 uur lang te verhongeren en alleen water te drinken", schrijft de Deense op Instagram en Facebook. "Ik was geschokt toen ik het hoorde."

Ze besloot het bevel op te volgen en niks meer te eten. "Om 2 uur 's nachts werd ik extreem hongerig wakker. Bij het ontbijt at ik zo min mogelijk, bang om de castingagent tegen te komen."

'Ik wist niet of ik moest huilen of lachen' 

Haar moeite mocht niet baten, want het Deense model werd later die dag, vlak voor de show begon, alsnog weggestuurd. "Niet alleen had ik een bolle buik en een pofferig gezicht, nu was ook mijn rug een probleem. Ik wist niet of ik moest huilen of lachen." 

Tekst gaat verder onder foto

'Dit wordt als normaal beschouwd'

Ze plaatste haar verhaal op sociale media, waar het tienduizenden keren werd gedeeld. "Het gaat er niet om dat ik ben geannuleerd voor de show, maar ik kan niet accepteren dat het gedrag van dit soort mensen als normaal wordt beschouwd", schrijft ze. 

"Ik ben blij dat ik 20 ben, in plaats van een onzeker 15-jarig meisje. Ik weet namelijk zeker dat ik dan heel erg ziek en bang was geworden in mijn volwassen leven."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws