Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Editie NL
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

11 april 2018

Miljonair laat partner achter met 3000 euro: 'Ze kan zich prima zelf redden'

Het zal je maar gebeuren: je levenspartner is meer dan 1,5 miljoen euro waard, maar je komt er na zijn overlijden achter dat niets van de erfenis voor jou is… Het overkwam een vrouw uit Wales, maar de rechter heeft nu besloten dat ze alsnog een gedeelte van het geld krijgt.

​Joan Thomson was 42 jaar samen met Wynford Hodge. De man overleed vorig jaar op 94-jarige leeftijd aan prostaatkanker. Na zijn dood kwam de vrouw erachter dat hij geen cent voor haar had nagelaten.

Wynford was eigenaar van een groot caravanpark en was bij zijn dood meer dan 1,7 miljoen euro waard. Dat enorme geldbedrag werd volledig verdeeld over twee hulpjes die vlak voor zijn overlijden de boodschappen en het huishouden deden, schrijft BBC News.

Landgoed

Joan en Wynford woonden samen op een landgoed in Wales. In zijn testament benadrukte hij dat er niets van de erfenis naar Joan of haar kinderen zou gaan.

De vrouw zou zich volgens hem prima zelf kunnen redden en mocht dan ook niet op het landgoed wonen.

Streep erdoor

De vrouw stapte naar de rechter met het verzoek om het testament aan te pakken. Die beweerde dat het, anders dan de man zei, moeilijk is voor de vrouw om het hoofd boven water te houden.

De vrouw zou nog geen 3000 euro op haar spaarrekening hebben staan en woont sinds zijn dood in een verzorgingstehuis. De rechter besloot dan ook in te grijpen.

Wynford zou niet genoeg verantwoordelijkheid hebben genomen voor Joan. Daarom is er nu een streep gezet door het testament en besloten dat de vrouw een woning op het landgoed krijgt. Ook krijgt ze ruim 200.000 euro om het huis op te knappen en om van te kunnen leven.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws