Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

11 augustus 2017

Met jengelende kinderen in een supermarkt: moet je dit soort momenten koesteren?

Een simpele trip naar de supermarkt is voor de Amerikaanse moeder Jess Wolfe niet zo makkelijk. Met een baby in een draagzak en drie jonge kinderen om haar heen, is het enorm vermoeiend. Toch sprak een onbekende vrouw haar aan, om te vertellen dat ze dit soort momenten moet koesteren.

"Een baby in de draagzak, een driejarige kleuter die klaagt over buikpijn en per se een donut wil, een zesjarige die elk product gebruikt als speelgoedwapen en een zevenjarige zoon die al zijn geld wil uitgeven", zo omschreef Jess haar trip naar de supermarkt. De meeste ouders proberen dit soort momenten snel te vergeten, maar daar dacht een onbekende vrouw in een supermarkt anders over. "Ze stelde de vraag of ze een foto kon maken van ons", schrijft de 31-jarige moeder op Facebook. "In de supermarkt. Waarom?"

Negatief vergeten we

De vrouw legde uit dat ze zelf bijna geen foto's had van dit soort dagelijkse activiteiten met haar kinderen. "Ze gaf toe dat boodschappen doen zwaar is", zegt Jess. "En dat ze dit soort moeilijke dagen niet mist, maar mist dat ze deze dagen niet positief heeft ingezien. Dus ik zal voor altijd met een goed gevoel naar deze foto kijken en de boodschap erachter." Veel ouders lijken dit te herkennen, want de Facebookpost heeft inmiddels bijna 100 duizend likes en is 25 duizend keer gedeeld. 

Artikel gaat verder na de foto.

Het goede onthouden

Je ziet vrij weinig mensen die dit soort negatieve ervaringen koesteren, maar volgens pedagoog Herald Hofmeijer is daar een goede reden voor. "Evolutionair gezien hebben we onszelf geleerd om niet te lang met nare ervaringen rond te lopen, maar juist het goede te onthouden", zegt hij tegen Editie NL. "En dat is heel gezond."

"Ik heb zelf ook kinderen, maar kan me de moeilijke momenten slecht herinneren", zegt de Hofmeijer. "Ik weet dat het zwaar was, maar weet de details niet meer." Dus als je toch bij dit soort momenten stil wilt staan, dan het ligt er maar net aan hoe dit dit omzet in iets positiefs. "Want als je al die ellende onthoudt, dan zou je bijna een hekel aan je eigen kinderen krijgen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws