We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

23 april 2012

Meisje (17) woog 38 kilo toen ze stierf

Meisje (17) woog  38 kilo toen ze stierf

Toen de 17-jarige Charlotte uit het Britse Padiham stierf aan aneroxia woog ze nog maar 38 kilo. Haar ouders waarschuwen nu andere ouders voor de levensgevaarlijke ziekte.

Charlotte was volgens haar ouders een 'intelligent, zelfverzekerd en populair' meisje dat de symptomen van de ziekte erg goed kon verstoppen voor haar ouders.

Niet samen eten...

Zo weigerde ze samen met de andere gezinsleden aan tafel te gaan omdat ze zogezegd al gegeten had. In werkelijkheid at ze dan helemaal niet.

Haar echte gevoelens schreef ze alleen op in dagboeken, die pas werden gevonden na haar dood.

Goede leerlingen

Het meisje schreef dat ze zich gevangen voelde in een vicieuze cirkel van gewichtsverlies, het tellen van calorieën, depressieve buien en overgeven. Het meisje deed het uitstekend op school, en behoorde tot de best presterende leerlingen.

Kapot gemaakt

Toen Charlotte stierf, woog ze nog slechts 38 kilogram en had ze een erg verzwakt hart.De spieren er omheen waren verzwakt door een gebrek aan voedingsstoffen.

Charlotte werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp kwam te laat.

LEES OOK:

Bizar: Meisje van 20 weegt nog maar 20 kilo

MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-04-2012article

Topnieuws