Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Editie NL
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

11 augustus 2017

McDonald's wordt vaakst verkeerd geschreven op cv

Een klein taalfoutje is zo gemaakt, maar zeker op een cv is het belangrijk dat je goed op je spelling let. Toch worden er nog vaak fouten gemaakt. Zo blijkt dat bijna 75 procent van de (ex-)werknemers van de McDonald's de naam van het bedrijf verkeerd spelt.

Is het nou 'Mc Donalds', "Mac Donalds' of 'McDonald's? Veel (oud)-werknemers van het bedrijf zijn in ieder geval in de war. Dit blijkt uit onderzoek van CVster, na ruim 60.000 online cv's bekeken te hebben. De meest voorkomende schrijfwijze van de fastfoodketen is 'Mc Donalds'. Deze fout werd door 27,6 procent van de mensen gemaakt. Daarna komt 'Mac Donalds' (17,3 procent), dan 'McDonalds' (14,8 procent) en 'macdonalds' (14,8 procent).

Onnodige fouten

"Jammer", vindt Joost van Zielen van CVster. "Het is menselijk om schrijffouten te maken en laten we eerlijk zijn, we zijn niet allemaal taalpuristen. Maar een werkgever let wel op dit soort fouten. Een weggelaten apostrof kan leiden tot irritatie bij een recruiter of HR-manger. Het is onnodig."

Niet alleen de McDonald's medewerkers kunnen er wat van, ook die van de Albert Heijn. Daar schrijft een totaal van 16,1 procent de bedrijfsnaam verkeerd. De meest voorkomende schrijfwijzen zijn 'Albertheijn', 'Albert Hein', 'Alberthein' en 'Ah'. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws