We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

29 mei 2012

Man jarenlang beroofd en gedrogeerd

Man jarenlang beroofd en gedrogeerd

De 72-jarige Evert van der Linde is jarenlang gegijzeld in zijn eigen appartement aan de Portugese Algarve. Hij lag vastgebonden en gedrogeerd op zijn bed terwijl al zijn bankrekeningen werden geplunderd.

De man werd een paar dagen geleden gered door zijn dochter, die hem na een 8 jaar weer eens opgezocht.

Een hoopje ellende

Bij zijn Portugese appartement trof de dochter een Duitse vrouw aan die haar niet binnen wilde laten. Dat bleek de huishoudster te zijn.

Later mocht ze haar vader wel zien. De man bleek uitgemergeld te zijn en kon nauwelijks praten. Hij woog nog maar 70 kilo terwijl hij een jaar geleden nog rond de 100 kilo was.

Martelgang

En dat was nog maar het begin. Zijn pensioen werd structureel ingepikt, zijn spaargeld was verdwenen en zelfs het appartement stond niet meer op Everts naam. ,,Bij elkaar is er voor drie ton gestolen, als je het appartement erbij optelt', vertelt zijn dochter.

De huidhoudster en haar Italiaanse vriend zijn opgepakt, maar alweer vrijgelaten.

LEES OOK:

Man ligt 2 jaar dood op bed in Amsterdam

MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-05-2012article
Topnieuws