We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

18 maart 2012

Man achter Kony 2012 doorgedraaid (video)

Man achter Kony 2012 doorgedraaid (video)

Jason Russell, de man achter de populaire internetdocu 'Kony 2012 ' is flink doorgedraaid. De politie heeft hem opgepakt omdat hij naakt en schreeuwend over straat liep.

De 33-jarige documentaire-maker werd gearresteerd in San Diego. Volgens de politie rende hij naakt over straat een maakte hij seksueel getinte gebaren.

Hij is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis voor onderzoek en behandeling.

Stress

Volgens kennissen van de doorgedraaide Amerikaan, heeft Russell de laatste tijd veel last van stress. Ook zou hij oververmoeid en ondervoed zijn. Dat heeft uiteindelijk geleid tot dit, op z'n zacht gezegd, ongelukkige incident.

Russell is het brein achter de documentaire Kony 2012. De dertig minuten durende docu groeide uit tot een gigantische youtubehit doordat de film binnen een paar dagen meer dan 70 miljoen kijkers had.

LEES VERDER

Kony 2012 is een bijzondere internethit

De doorgedraaide Russell MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-03-2012article
Topnieuws