Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
18 juli 2018

Ik eet liever een plofkip dan een dure kip die een beter leven heeft gehad.

25 april 2016

Mala-wat? De dochter van Priscilla heet Malavella

Mala-wat? De dochter van Priscilla heet Malavella
Priscialla met haar dochter Malavella

Je kunt je kind Linda, Eva of Merel noemen. Maar daar zijn er al zoveel van. Daarom heet de dochter van Priscilla (32) Malavella. Mooi of idioot?

Sommige ouders liggen er nachten wakker van; het vinden van een geschikte naam voor hun kind. Priscilla Maas (32) uit Rotterdam niet. "Ik zag de naam Malavella jaren geleden tijdens een vakantie in Spanje op een etiket staan. Het is de naam van Spaans bronwater."

Nooit vergeten
Priscilla en haar vriend spraken af: als ze ooit een dochtertje zouden krijgen, zou ze Malavella heten. "We peuterden het velletje van de fles en namen het mee. Zodat we de naam nooit zouden vergeten."

Vijf jaar later raakte Priscilla zwanger. Van een meisje. "We hebben nooit een seconde getwijfeld. Ze zou Malavella heten."

Vreemde reacties
Schrikken was het niet, maar de familie was wel even verbaasd over de naamkeuze. "Omdat ze het niet van ons hadden verwacht. Ik heet Priscilla en mijn man Dennis. Vrij gangbare namen. Maar eigenlijk vond iedereen het wel heel mooi."

Vervelende reacties heeft ze nooit gehad. "Mensen kunnen het wel waarderen. We krijgen eigenlijk vooral complimenten." Wel moet Priscilla vaak uitleggen waarom ze haar dochter zo heeft genoemd. Laatst nog, in de rij bij de kassa. "Ik riep haar bij me. Een man die in de rij stond, tikte met op mijn rug. 'Hoe heet je dochter'?, vroeg hij. Dan leg ik uit hoe ik aan de naam kom. Vind ik alleen maar leuk."

Schrijven van haar naam
Toen Malavella werd geboren stuurden Priscilla en haar man het geboortekaartje naar de Malavella-fabriek in Spanje. "We kregen twee flessen bronwater opgestuurd. Zo leuk!"

Malavella is nu vijf jaar. En druk bezig met het oefenen van schrijven van haar naam. "'Mam, waarom is mijn naam zo lang?' Dat vraagt ze vaak. Verder vindt ze haar naam helemaal geweldig. Omdat niemand anders zo heet."

Naam spellen
Dat Malavella in haar leven vaak haar naam moet spellen of uit moet leggen aan anderen, ziet Priscilla niet als een groot probleem. "Je kunt ook Linda heten of Anna. Dan krijg je nooit vragen. Maar het verhaal achter de naam Malavella is mooi. Helemaal niet erg om dat eens uit te leggen aan anderen."

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws