Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 november 2014

Late night met Goor

Satirische talkshows: ze gingen vaak net zo snel als ze kwamen. Nu is het de beurt aan Gordon. Gaat het hem wel lukken?

De Wereld Draait Door, RTL Late Night, Pauw, Jinek. Nederland kent heel veel talkshows, maar het zijn allemaal redelijk serieuze praatprogramma’s. De nieuwe show van Gordon moet vooral grappig zijn, in de hoop te scoren.

"Een lastige opgave", zegt Volkskrant-televisierecensent Jean-Pierre Geelen: "Nederland heeft geen goede cultuur voor dit soort programma's. We willen hier graag nieuwsachtige talkshows. Het programma van Gordon neigt meer naar entertainment. Ik vraag me af of de kijker hier behoefte aan heeft."

Voor wie niet kan wachten, hier alvast een voorproefje:

Flopperdeflop
Een andere cultuur, te weinig potentiĆ«le gasten, te weinig budget voor goede tekstschrijvers en het gebrek aan die 'hysterische' Amerikaanse spontaniteit zijn redenen waarom de ene na de andere satirische talkshow in ons land flopte. Zoals: De Daily Show met Jan Jaap van der Wal, Britt en Ymke stellen vragen, Peter-Jan Rens Late Night.

Ook de nieuwe satirische talkshow Lubach op Zondag van Arjen Lubach beleefde afgelopen zondag bepaald geen goede start, met 319.000 kijkers.

Er was een grote uitzondering: Jensen. Geelen: "Enorm succesvol. Maar het niveau van deze show en de gasten (vaak c-sterren) vond ik niet hoog." 

Jan Paparazzi, sidekick van Jensen, vertelt dat het niet makkelijk was: "Je moet altijd scherp zijn als je een talkshow maakt. Veel makers onderschatten dit. In Jensen zat altijd heel veel voorbereiding."

Hilarisch
Die sidekick heeft Gordon zaterdag niet, maar wel een hoop andere onderdelen om de boel op te leuken. Zo wordt wekelijks de Gouden Connie uitgereikt aan een iemand die in het nieuws was met iets dat ‘Nie Con’, en er is het volgens Gordon hilarische programmaonderdeel Goor in je Oor.

Voor Gordon is de talkshow in ieder geval een droom die in vervulling gaat. Of dat voor het Nederlandse publiek ook zo is, is afwachten. Maar zelfs aan mensen die het maar niets vinden, heeft Gordon gedacht met de haattribune. Tijdens de uitzending zit die elke week vol met mensen die een hekel aan hem hebben. 

Benieuwd geworden? Goor Draait Door is elke zaterdagavond te zien op RTL 4 vanaf 22:30.

 

Topnieuws