Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

21 april 2017

Gaat de gamehal onze harten veroveren?

De grootste Arcadehal van de Benelux opent vandaag in Utrecht. Na lang bouwen is het eindelijk zo ver: een retro gamehal met old school spelletjes als Mario Kart, Pacman, Donky Kong maar ook een 4D-cabine met moderne games als Angry Bird an Candy Crush. Wat is de magie van zo'n gamehal?

Nostalgie of super hip: het lijkt erop dat het een succes gaat worden. "Iedereen speelt games tegenwoordig. En of het nou online of offline is, mensen vinden het leuk om samen te spelen", vertelt Martin Verschoor, hoofdredacteur van InsideGamer.

"Het is weer eens een ander soort avondje uit. Met z'n allen achter zo'n kast staan, is toch pure nostalgie?"

Een goede mix 

Vandaag is in het centrum van Utrecht de grootste gamehal van de Benelux geopend. De hoofdredacteur heeft vertrouwen in het succes van de gamehal. "Als ze de juiste spellen hebben staan, dan wordt het een succes", zegt Verschoor. "Met de komst van VR kan je heel veel leuke dingen doen. De meeste mensen hebben geen VR-opstelling thuis, dus zullen ze naar de gamehal komen om dit te kunnen ervaren."

De eigenaar van de gamehal Gamestate, Roel Veltmeijer, mikt ook op een groot succes. "We hebben een flipperkast, airhockey, Mariokart, de grootste Pac-Man van de wereld, grijparmen, maar ook moderne games die je kunt spelen in een grote 4D-cabine zoals Flappy Bird, Angry Birds en Candy Crush. Kortom, we hebben een goede mix weten te maken zodat het voor iedereen aantrekkelijk is."

'Gameverslaafde blijven gewoon in hun kamer zitten'

Want wie denkt dat de arcadehal alleen voor gameverslaafde jongeren is, heeft het mis. "Ik verwacht juist het tegenovergestelde, die gameverslaafde jongeren blijven volgens mij gewoon achter die computer in hun kamer zitten", vertelt Veltmeijer. "Het verschilt per locatie, we hebben ook een hal in Kerkrade en in Rotterdam. Maar Utrecht is een echte studentenstad, we verwachten daarom dat de jongvolwassenen van 16 tot 26 jaar onze grootste doelgroep zal worden."

"Daarnaast verwachten we ook veel 30-plussers trekken", vertelt Veltmeijer. "Voor hen is het pure nostalgie." En wat betreft de verdeling tussen mannen en vrouwen zit het ook wel goed. "Als we naar de likes op onze Facebook-pagina kijken, zijn het 55% mannen en 45% vrouwen: mooi verdeeld dus", vertelt de eigenaar van de gamehal. 

Om een beetje een beeld te krijgen van zo'n hippe gamehal, kun je hieronder de aftermovie bekijken van de opening in Rotterdam.

Bekijk hier de hele reportage:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws